Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Konkurs na nowy Krajowy System Informatyczny Policji
|
| Autor |
Wiadomość |
Marcin
Wreszcie na Ubuntu :D

Liczba postów: 231
Reputacja: 2
|
Konkurs na nowy Krajowy System Informatyczny Policji
http://www.idg.pl/news/347518/Konkurs.na...licji.html napisał(a):Ruszył konkurs na wykonanie projektu "Krajowy System Informatyczny Policji przyjazny przez użytkownika". Instytucja chce w ten sposó wyłonić najlepszą pracę teleinformatyczną, która zaoferuje nowoczesne i przede wszystkim wydajne rozwiązania.
Infromacja o konkursie rozpoczyna się szczerą deklaracją, że "budżet Policji nie jest w stanie udźwignąć wciąż rosnących, sięgających 40 mln zł rocznie kosztów utrzymania i modernizacji Krajowego Systemu Informatycznego Policji". Insyrtucja przyznaje, że obecne rozwiązania KSIP są przestarzałe, bardzo kosztowne skomplikowane.
W regulaminie czytamy, że celem konkursu jest pozyskanie pomysłów na docelową architekturę centralnego systemu bazodanowego. W projekcie można przedstawić zarówno modygfikację obecnych rozwiązań, jak i całkowicie nowy KISP. Najważniejsze będzie dobre uzasadnienie projektu i gwarancja jego sprawności i efektywności. Wśród konkretnych wymagań znajdujesię zapis, że zaproponowane rozwiązanie musi zapewniać poprawną równoczesną obsługę 77 tys. kont użytkowników, 20 tys. tablic, realizacji ok. 760 tys. transakcji i 40 tys. logowań w ciągu doby, zakładając możliwość rejestracji na poziomie 35 000 tys. rekordów w bazie danych.
Najlepszą pracę wyłoni specjalna komicja. Autor najwyżej ocenionego projektu otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 20 tys.złotych.
Szczegółowe informacje: KGP: Konkurs na wykonanie projektu nt. "KSIP przyjazny dla użytkownika"
Post nie zgodny z regulaminem? Zgłoś go moderatorowi ( ) !
http://my.opera.com/community/download.p...ra_desktop
|
|
| 08.07.2009 12:49:31 |
|
dragal28
kolega kasi - kiedyś :)
Liczba postów: 6
Reputacja: 0
|
RE: Konkurs na nowy Krajowy System Informatyczny Policji
|
|
| 08.07.2009 14:26:55 |
|
Martinex
Linux fanboy
Liczba postów: 455
Reputacja: 6
|
Jak dla mnie to w ogóle mogą skasować policję. W ten sposób sporo zaoszczędzą, a pożytku i tak z nich nie ma.
|
|
| 10.07.2009 21:14:53 |
|
Ziemeck
Pan na M
Liczba postów: 241
Reputacja: 5
|
(10.07.2009 21:14:53)Martinex napisał(a): Jak dla mnie to w ogóle mogą skasować policję. W ten sposób sporo zaoszczędzą, a pożytku i tak z nich nie ma.
Głupoty piszesz. Jakoś nie mogę wyobrazić sobie świata bez policji ( troszkę wyobraźni i zobaczycie o co mi chodzi ). A co do systemu to ktoś może sobie zrobić i mieć dostęp do tego wszystkiego i do tego kasę : ) łakomy kąsek.
|
|
| 10.07.2009 22:18:24 |
|
Martinex
Linux fanboy
|
U mnie na dzielnicy jest praktycznie bezprawie, policja jest tak jak by jej nie było. Na wezwania zazwyczaj nie przyjeżdżają, a jeśli już to tylko spisują i tyle. Telewizja ostatnio była tutaj nawet (Interwencja>Polsat, na WWW jest filmik o bezdomnym, którego tutaj pobili), oni bardziej interweniują niż police  . Choć czasami są najazdy codziennie, ale jak wspominałem kończy się na pisaniu.
Zatem nie mogę mieć dobrego zdania o naszych policjantach.
http://interwencja.interia.pl/news?inf=1334434
Ten drewniak jest naprzeciwko mnie, a ten debilek w białym to mój sąsiad (The drug dealer) ten starszy to jego ojciec. To taki "zarząd", który większość dnia spędza na obstawianiu podwórka. Dla fanów GTA jak znalazl  .
|
|
| 12.07.2009 11:36:32 |
|
Martinex
Linux fanboy
|
Nie przeglądają nawet tych Windowsowych, a jeśli jakiś delikwent ma problem to do kogo uderza? do mnie  . Po prostu wkurza mnie policja. Bo co byś zrobił jakby banda (5-15 ludzi) naćpanych dresów zaczęła wybijać Ci szyby dla picu? Jakbyś do nich wyszedł to szpital w najłagodniejszym przypadku. Jeśli byś zadzwonił po policję, to Ci by przyjechali upomnieli ich o spokój spisali i pojechali i by się rozpętało jeszcze większe piekło.
Za takie rzeczy policja powinna się wziąć, a nie za studencików ściągających programy czy inne osoby tworzące napisy do filmów  . Ale ofkoz banda naćpanych dresów jest mniej niebezpieczna niż grupa tworząca napisy do filmów  .
PS: mieszkam tu 13 lat i nigdy nic mi się tu nie stało, mimo że nie trzymam z tym całym gangiem i tak naprawdę mało który z nich mnie kojarzy nawet z widzenia. Obecnie cała grupa liczy ok.50-70 osób, robi się coraz ciekawiej. A teraz jeszcze wakacje, to niezłe cyrki się tu dzieją.
|
|
| 12.07.2009 20:25:20 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości