Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Karmic - Nowy wygląd, spekulacje.
|
| Autor |
Wiadomość |
Leo_ex7
Entuzjasta Open Source
Liczba postów: 44
Reputacja: 1
|
RE: Karmic - Nowy wygląd, spekulacje.
derStandard.at: Same question, next year: Is there going to be a new theme for the next Ubuntu release?
Shuttleworth: Well I think it's better to stick with what you have until you have a clear vision on where you want to go, right? I know I've unfortunately said this before, so my credibility is wearing thin, we're starting to get into a position where I have more confidence in that we are able to do that and it will be an important part of future Ubuntu releases.
derStandard.at: But you're not going to stick to any release numbers?
Shuttleworth: We'll definitely have a new theme by the next LTS.
źródło: http://derstandard.at/fs/1246541995003/I...needs-work
Sądząc po tej wypowiedzi nie jest to pewne, równie dobrze nowy wygląd może być dopiero na 10.04
Hi! I'm a PC.......
and I'm MAC..........
AND WE ARE LINUX........................................
|
|
| 18.09.2009 11:51:54 |
|
Barthalion
NIE MA MENU

Liczba postów: 1 029
Reputacja: 20
|
Nie będzie żadnego nowego wyglądu, bo tak naprawdę z wersji na wersję są tylko kosmetyczne zmiany. Zmiana splasha i GDM? Kogo to obchodzi, każdy bardziej zaawansowany użytkownik zmienia wszystko w kwestii wyglądu jak i aplikacji, albo przechodzi na mniej ociężałe distro.
@Offtop: Fakt, szczyt hipokryzji, propaganda przeciw Mono, a teraz Gnome-Do, Banshee....
Google nigdy nie powie Ci: nie mam czasu, było, użyj szukajki, Google, RTFM, STFU
|
|
| 18.09.2009 13:43:06 |
|
siekacz
Użyszkodnik Ubuntu
Liczba postów: 13
Reputacja: 0
|
Zawsze mamy KDE...
A co do offtopa: nawet MS NIC nie pisze w swoim .NET. Co w Windows w standardzie korzysta z .NET? A w Ubuntu będziemy mieli programy oparte o .NET. Czyli opieramy się o produkt konkurenta którego on sam w swoich innych produktach nie wykorzystuje. Gdzie tu jakakolwiek logika?
Do tego należy dołożyć to, że człowiek odpowiedzialny za GNOME będzie prezesem fundacji MS. teraz to już bez obaw GNOME będzie można nazwać "gorszym i tańszym Windowsem"
Co do wyglądu Ubuntu: Oni szykują chyba coś większego od jakiegoś czasu, chcą zrobić niespodziankę. Może następny LTS wygląda wbije Maka i Windowsa w ziemię na głębokość jądra wewnętrznego, kto wie...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.09.2009 14:02:18 przez siekacz.)
|
|
| 18.09.2009 14:00:19 |
|
Aristarh
Przyjaciel
Liczba postów: 528
Reputacja: 8
|
@kira, tak jakoś banshee i gnome-do mi się spodobały
Wygląd jest bardzo ważny elementem systemu, przynajmniej jak u mnie wygląda wszystko ładnie to zaraz wszystko lepiej wychodzi. Jak wiadomo themy zaimplikowane domyślnie w ubuntu są najbardziej dopracowane u tych z gnome-look można wykryć bardzo dużo wad, moim ulubionym był slickness, długo go dopracowywałem, coś naprawiłem, to co innego się popsuło, dałem spokój i korzystam tylko z New Wave i Dust, bo lubię coś ciemniejszego.
Theme domyślny ubuntu: możliwe, że jest przejrzysty i co z tego? Skoro podoba się tylko masochistą, wybacz kira  Jeśli zależy nam na popularyzacji ubuntu nie można dopuszczać go do użytku z takim średniowiecznym themem.
![[Obrazek: ON-MA-EVINCE-NIE-MA-MENU.jpg]](http://wstaw.org/m/2011/03/09/ON-MA-EVINCE-NIE-MA-MENU.jpg)
--------------------------------------------------------------
Inny OS: Archlinux+KDE 4.7, Debian Stable + KDE 4.4.
|
|
| 18.09.2009 16:00:38 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości