macianty80
Użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0
|
RE: Asua K50C A UBUNTU?
Wiem że ten laptop jest problemowy jeżeli chodzi o Linuksa osobiście mam na nim win xp ale che mieć linuxa na pendrive obecnie mam taki system zgrany na pena jak ubuntu 10.04 ale szukam ciekawszej dystrybucji jakie inne dystrybucje działające na tym laptpopie bezproblemowo możecie polecić ??
|
|
| 30.11.2011 15:51:56 |
|
pavbaranov
Przyjaciel
Liczba postów: 896
Reputacja: 38
|
To jeszcze, łaskawco, jakbyś wyjaśnił co oznacza dla Ciebie "ciekawszy linux"? Ze swej strony polecam jakiegoś linux from scratch  Na pewno będzie to "ciekawy" linux, nawet o wiele "ciekawszy" niż Gentoo.
Generalnie - na *buntu masz rozwiązanie (prawdopodobnie zadziała również na wszystkich jego pochodnych, jak Mint, Asturix itd; być może również na Debianie w porównywalnej wersji). Działa. Czy na innych również to należałoby sprawdzić.
|
|
| 30.11.2011 19:59:47 |
|
macianty80
Użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0
|
chodzi mi o Ubuntu w innej wersji lub jakiegoś innego linuxa na konkretnym laptopie asus k50c wszystko będzie działało bez dodatkowego doinstalowywania sterów. Interesują mnie tylko opinie użytkowników tego laptopa szczególnie interesuje mnie czy ktoś już sprawdzał nowsze wersje ubuntu co tam działa a co nie i najważniejsze jest to aby działał modem mobilny OPTION ICON 431 a podobno przy wersji 10.04 jeszcze nie działa nie ma sterów podobno są tylko stery na nowsze wersje dlatego się o to pytam bo może ktoś to sprawdził już ...
natomiast nie warto udzielać odpowiedzi takich jak ta wyżej bo ona ani nie odpowiadała na pytanie a ni nic do niego nie wniosła tu chodzi o dobranie najlepszego linuxa pod ten konkretny model laptopa
|
|
| 02.12.2011 19:24:44 |
|
pavbaranov
Przyjaciel
Liczba postów: 896
Reputacja: 38
|
Opinie i sposób uruchamiania masz podane w linkach, które wcześniej w tym wątku przedstawiłem. Są to najwyraźniej osoby, które uruchomiły linuksa na K50C. Teraz warto by było sprawdzić samemu.
PS. Akurat mam ASUSa
|
|
| 03.12.2011 08:20:43 |
|