Ankieta: Zgadzasz się na nałożenie sankcji dla użytkowników dających odpowiedź wyłącznie typu: "Poszukaj w google"? Ankieta jest zamknięta. |
| Tak |
   |
20 |
58.82% |
| Nie |
   |
11 |
32.35% |
| Nie mam zdania |
   |
3 |
8.82% |
| Byłem na Nie ale jestem na Tak |
   |
0 |
0% |
Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Odsyłanie do Google
|
| Autor |
Wiadomość |
Spox5
Przyjaciel
Liczba postów: 177
Reputacja: 4
|
Odsyłanie do Google
Czy lubisz być odsyłany/a do Google bez dostania konkretnej odpowiedzi?
Każdy nieraz poczuł się jak zbity pies dostając odpowiedź "A Google znasz?" lub "Dostałeś bana na Google?" nie otrzymując dodatkowo żadnej innej pomocy. Odpowiedzi niekiedy są chamskie i bezpodstawne lecz nie zawsze się tak zdarza. Proponuję zagłosować nad tym czy powinny być nałożone jakieś sankcje dla użytkowników dających wyłącznie takie odpowiedzi. Przecież jak ktoś zauważy, że temat jest bez sensu może zgłosić go do moderacji sugerując aby został on usunięty do kosza.
Propozycje składać poniżej w postach.
Nie oceniaj ludzi swoją miarą, bo ktoś może ocenić Ciebie!
|
|
| 19.02.2010 16:53:54 |
|
gemini300
Konto zablokowane
Liczba postów: 122
|
Odsyłanie do Google
mi nigdy nikt nie zarzucił ze nie znam Google, ale często że jestem leniwy xD i daje link do jakiegoś doca gdzie jest 4 strony o dupie maryny  więc ja bym wolał zeby jak dawać juz jakies odsyłacze to konkretne a jak pytanie dotyczy zaawansowanego tematu to warto przybliżyc temat a nie od razu rzucać jakieś manuale itd.
|
|
| 19.02.2010 17:06:30 |
|
kAsia
Mig-29 fan :)
Liczba postów: 634
Reputacja: 16
|
RE: Odsyłanie do Google
Mnie to gugelkowanie też wkurza. Ktoś zadaje pytanie, więc znaczy, że nie wie. Przecież każdego można do gugla odesłać.
Jeśli nie masz nic konkretnego, prócz chorego sarkazmu, lepiej nie pisz.
|
|
| 19.02.2010 17:10:40 |
|
Martinex
Linux fanboy
Liczba postów: 455
Reputacja: 6
|
Wkurza mnie takie odsyłanie. Tym bardziej, że pomoc prędzej można znaleźć na stronach anglojęzycznych. A nie każdy musi ten język znać, bo ja np. nie znam. Albo po prostu znaleziona pomoc jest zbyt skomplikowana dla ZU (vide: udostępnianie neta, toż to kosmos w porównaniu z Windowsem), który przecież nie musi wszystkiego wiedzieć.
Ale karanie za to chyba jest zbędne. Nie zauważyłem, by na tym forum co rusz leciały odpowiedzi w stylu "a Google znasz?". Ale odp. o Google jest bez sensu. Poza tym podchodzi pod offtop;p.
Poza tym niektórzy mogą używać innej wyszukiwarki np. Yahoo;p.
|
|
| 19.02.2010 17:23:16 |
|
Sitek
Użytkownik
Liczba postów: 94
Reputacja: 0
|
Ja myślę, że odsyłanie do Googli świadczy tylko o niewiedzy i ignorancji osoby, która odsyła. Fakt, głupio się człowiek czuje jak zwraca się z problemem i prosi o wsparcie, a widzi, jak jeden z drugim "gierojem" bez wiedzy i rozumu, odpisuje o "wujku googlu".
Nie wiem czy ktoś z mądrych ludzi zaczyna poszukiwanie odpowiedzi od pisana na forum.
Ja korzystam z TEGO forum często, ale zawsze traktuje to (opisanie problemu i prośba o pomoc) jak ostateczność.
Czy ci, co piszą o Googlach nigdy nie mieli z niczym problemu? Urodzili się już "alfonsami i gametami"?
Jak ktoś potrzebuje pomocy to wg mnie należy mu jej udzielić.
Z drugiej strony, czytając pytania, problemy niektórych "poszukiwaczy wiedzy" są troszkę ... "idiotyczne", nie błahe, a wynikają z ignorancji treści i tekstu, znaczy nie czytają. Kiedy czytam takie coś to mnie krew zalewa i ciśnie mi się na klawisze - POCZYTAJ.
Pozdrawiam
Kłamstwo jest jak królik. Rodzi małe kłamstewka w nieskończoność.
M. Samozwaniec
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19.02.2010 21:08:11 przez mp3root.)
|
|
| 19.02.2010 17:27:10 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości