Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bezczelne usuwanie postów z "Pogaduch"
Autor Wiadomość
kAsia Offline
Mig-29 fan :)

Liczba postów: 634
Reputacja: 16
Bezczelne usuwanie postów z "Pogaduch"
Nie wiem jak was ale mnie strasznie wkurza usuwanie postów z pogaduch. Jest to zwykła przesada i chyba ktoś nadużywa swoich uprawnień.
Chyba po to został ten dział stworzony aby sobie wątki żyły swoim wielotorowym życiem?
Nie wiem czy pamiętacie ale kiedyś wszystkie kończyły się sporem GNOME vs KDE i było sympatycznie! A teraz mariom pisze mi "...nawet w pogaduchach trzymamy się tematu..". Jakiego tematu? Po jakiego grzyba ten dział? I jeszcze do tego groźby i ostrzeżenia!!
Ehhh nie tędy droga.

[Obrazek: baner3.jpg]
12.03.2010 23:56:41
Znajdź wszystkie posty użytkownika
mariom Offline
zbanowany

Liczba postów: 1 021
Reputacja: 20
RE: Bezczelne usuwanie postów z "Pogaduch"
Niestety, ale wątek z 132190321 błędami ortograficznymi i całkowicie bezsensu nie ma prawa na tym forum istnieć. Przykro mi kasiu, ale ostatnio dość ostro zaniżasz nasz poziom.

PS - a poza tym, to bezczelne jest się czepiać moderatorów i adminów.

Temat rozwiązany? Dodaj [solved]!
Tekst z konsoli, kod jakiś? Użyj [code]!
blog
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2010 08:24:48 przez mariom.)
13.03.2010 08:24:04
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
kAsia Offline

Nie czepiam się moderatorów czy adminów. Kolor nika nie ma znaczenia.
Nie rozumiem w czym przeszkadzał ci wątek o niczym. Wątek jak każdy inny. Czy te ortografy są zagrożeniem dla forum?
Wcześniej też usuwałeś posty z pogaduch jakoby były nie na temat. O tym czy coś jest na temat czy nie decyduje autor wątku a nie ja czy któryś z modów.
Mam wrażenie jakbyś dostał jakiejś obsesji, usuwasz posty wymachujesz ostrzeżeniami. Jeśli pracę moda rozumiesz jako usuwanie postów i przyznawanie ostrzeżeń to proponuję złożyć CV do ubuntu.pl. Może zwolniło się tam jakieś miejsce?
Przyjrzyj się pracy innych moderatorów, ich obecność jest niezauważalna. Zachowują się jak zwykli, szeregowi userzy.
O jakim obniżaniu poziomu piszesz? Od dłuższego czasu moja aktywność ogranicza się do pogaduch. Jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć żartów to jest mi przykro.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2010 09:37:18 przez kAsia.)
13.03.2010 08:50:30
Adrianot Offline
Administrator

Liczba postów: 206
Reputacja: 8
Coś musi być na rzeczy mariom. Nie wiem czy rozchodzi się o ten wątek z błędami ale według mnie był on całkiem spoko. W pogaduchach wywalamy tylko jakieś groźby itp (których na szczęście nie było) a reszta niech zostaje. Mam nadzieję, że nie będziesz miał z tym problemu mariom. W innych działach można być nieco ostrzejszym, ale też poprawianie błędów na czerwono wygląda dość słabo.

Wyluzuj mariom bo naprawdę nie mam ochoty pozbywać się moderatorów.
13.03.2010 09:10:18
mariom Offline
zbanowany

(13.03.2010 08:50:30)kAsia napisał(a):  Mam wrażenie jakbyś dostała jakiejś obsesji, usuwasz posty wymachujesz ostrzeżeniami.
Popraw to kasiu.

Adrianot, cóż… to zabierz mi prawa do pogaduch to będzie ok. Nie będę tam mógł nic robić to i kasia się czepiać nie będzie.

blog
13.03.2010 09:18:50
Toxic Avenger Offline
niewidoczny i drapieżny

Liczba postów: 152
Reputacja: 1
"Wątek z 132190321 błędami ortograficznymi i całkowicie bez sensu" był prowokacją. Naprawdę doceniam, że chcesz trzymać poziom, ale wielokrotnie zdarzało się, że niektóre posty były usuwane bo ktoś pozwolił sobie na odrobinę dezynwolyury, miał specyficzne poczucie humoru, a moderator uznał że jako inteligentniejszy ma prawo kasować. Tu jest ponad półtora tysiąca użytkowników, a każdy jest OSOBĄ. Każdy ma swój, odmienny od Twojego pogląd na wiele spraw. Co do "zaniżania poziomu" w którym biorę udział; masz pełne prawo tak sądzić, podobnie jak ja mam prawo uważać, że Twoja "walka o poziom" w takim a nie innym kształcie, to dowód pospinania i zakompleksienia. Zapomniałeś już dlaczego powstało to forum?

I jeszcze jedno. Temat poprawiana błędów ortograficznych był poruszany wielokrotnie, mimo to dorzucę jeszcze swoje dwa zdania. Od samego początku poprawianie czyichś błędów w kolorze #FF0000 uważałem za prostactwo. TO naprawdę nie wnosi nic do dyskusji i, odnoszę wrażenie, służy jedynie do podbudowania nadwątlonego ego niektórych moderatorów. Ciekawe ilu byłoby chetnych do poprawiania ortografii i interpunkcji, gdyby wprowadzić wymóg pełnej dyskrecji. Jak wypatrzę literówkę na ubucentrum.net, to piszę o tym Ojcu Założycielowi prywatnie, a nie w komentarzach pod wpisem.

EDIT: notatka własna - ort. w cytacie

michalossowski.com
13.03.2010 09:23:13
kAsia Offline

mariom jesteś przydatnym modem. Często bywasz na forum w godzinach gdy nie ma innego. Widać, że angażujesz się w to co robisz, ja bym tak nie potrafiła.
Chodzi tylko o to abyś nam troszkę odpuścił w pogaduchach tylko tyle. Wiesz przecież, że lubię się z tobą sprzeczaćTongue
Aha, temat zamknę. Nie ma co już tu pisać.
Oczywiście mariom jeśli chcesz odpowiedzieć to pisz. Tylko byleby się wątek w jakiś lincz nie zmienił.
mariom jest zasłużonym członkiem naszej społeczności.

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2010 09:32:04 przez kAsia.)
13.03.2010 09:28:27
mariom Offline
zbanowany

Co do ortów etc w artykułach to przez pewien czas Adrian już miał mnie dosyć, bo w co drugim było kilka błędów i też to mu osobiście pisałem. A tu… może kilka razy poprawiłem błędy dość rażące i błędy Krizomana (no bo jak poprawiał na potęgę a sam miał źle…).

Widać też, że nie znasz mojego zdania o mnie, ale tam żadne "inteligentny" się nie pojawia.

Robi się, hmm, niemiło dla mnie tutaj. Pozwolicie chyba, że sobie odpocznę?

blog
13.03.2010 09:31:09
kAsia Offline

Eeee tam mariom odpuść nam w pogaduchachSmile Forum bez ciebie nie będzie już takie samoSmile
Zamykam.
mariom jeśli chcesz odpowiedzieć otwórz ale zamknijSmile

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.03.2010 09:34:50 przez kAsia.)
13.03.2010 09:33:39
kajttek Offline
Przyjaciel

Liczba postów: 269
Reputacja: 5
To moze niech Kasia będzie głównym modem w Pogaduchach Big Grin:Smile
To moja propozycja, niech ona tam zarządza i będzie gitara Smile

desktop - Mint 8
EeePc - Ubuntu UNR
13.03.2010 12:12:41