Ocena wątku:
- 0 Głosów - 0 Średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Olimpiada Informatyczna
|
| Autor |
Wiadomość |
koming
Użytkownik
Liczba postów: 0
Reputacja: 0
|
Olimpiada Informatyczna
Otóż piszę na tym forum bo wydaje mi się że są osoby wykwalifikowane i chętne do pomocy.
Startowałem w tym roku w Olimpiadzie Informatycznej (Pomorskie). Przeszyłem etap szkolny i doszedłem do rejonowego - tam niestety poległem i nie dostałem się do wojewódzkiego. No i ten wojewódzki etap już się odbył i są już udostępnione zadania z niego. Mam problem z zadaniami w części praktycznej ( http://www.jezuici.pl/kostka/tmp/2010/zadanie_final.xls ). Jest to zadanie z arkusza kalkulacyjnego. Czy wie ktoś jak je rozwiązać - szczególnie te polecenie nr. 1 . Mógłby ktoś napisać jakich funkcji użyć itp. ? Z góry dzięki za pomoc !
|
|
| 09.04.2010 18:14:22 |
|
kajttek
Przyjaciel
Liczba postów: 269
Reputacja: 5
|
RE: Olimpiada Informatyczna
Wyglada na proste. Chociaz nie znam się specjalnie na arkuszu, bo nie jest mi to do niczego potrzebne, a w technikum informatyki nie mam już, ale z tego co z gimnazjum pamiętam,to do podziału przed i po 12 godziną trzeba by uzyć funkjci logicznych i If
Do minimalnej sredniej i maksymnalnej Min, max i śred. Wykres to wykres. Ogólem Cizko tak powiedzieć. Trzba by pomyśleć i rozwiazać ale neistety brak mi na to czasu.
Proponuje skorzystać z pomocy w OpenOffisie, wpisujesz zagadnienie a on ci odpowie jakiej funkcji uzyć i jak ją się stosuje. Jak help programu będzie za mało, użyj Google. pozdrawiam
desktop - Mint 8
EeePc - Ubuntu UNR
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.04.2010 15:10:11 przez Enlik.)
|
|
| 10.04.2010 14:56:54 |
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości