msanitariusz
Użytkownik
Liczba postów: 3
Reputacja: 0
|
Pomysł na więcej artykułów o bechach i okolicach, zamiast nowych tapetek i ikonek
Blog czytam od dawna, ale od jakiegoś czasu coraz większy procent wpisów dotyczy nowych motywów, ikonek, tapet, a mniej konkretnych i ciekawych tematów.
Mam więc propozycję, która moim zdaniem uatrakcyjni blog dla osób, które wizualnie mają już system dostosowany do swoich potrzeb.
Bardzo chętnie widziałbym np.:
- opisy ciekawych mechanizmów/funkcji narzędzi linuksowych, np. artykuł o GnuPG byłby strzałem w 10 albo jak udostępnić na zewnątrz dostęp do bazy postgresowej
- wprowadzenia do istotnych narzędzi, np. Vim (tu może ja się pokuszę o spłodzenie takowego)
- krótkie posty o komendach linuksa z przykładami, np. komenda scp, komenda screen, jak zamontować i odmontować płytę CD
- artykuły o programowaniu, np. w Pythonie (tu tez mogę coś napisać jak tylko znajdę wolną chwilę)
Pozdrawiam
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2010 08:25:43 przez msanitariusz.)
|
|
| 18.05.2010 08:25:08 |
|
Toxic Avenger
niewidoczny i drapieżny
Liczba postów: 152
Reputacja: 1
|
RE: Pomysł na więcej artykułów o bechach i okolicach, zamiast nowych tapetek i ikonek
Hehe, a ja mam funkcjonalnie dostosowany do swoich potrzeb i chętniej czytam o motywach i ikonkach.
michalossowski.com
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.05.2010 10:46:25 przez Toxic Avenger.)
|
|
| 18.05.2010 10:45:41 |
|
tomek200791
Użytkownik
Liczba postów: 45
|
RE: Pomysł na więcej artykułów o bechach i okolicach, zamiast nowych tapetek i ikonek
Zgadzam się z msanitariusz. Z tematów o wyglądzie też chętnie korzystam, często znajdę tu coś ciekawego czego jeszcze nie wiedziałem, ale nie sam wygląd jest najważniejszy.
Też chętnie bym zobaczył więcej opisów programów wartych zainstalowania czy innych ciekawych funkcji i możliwości systemu.
|
|
| 18.05.2010 11:35:59 |
|
tomek200791
Użytkownik
Liczba postów: 45
|
Także popieram sk94 
Co prawda na forum jest dział "Gotowe rozwiązania" i czasem tematy stamtąd trafiają na blog, ale tam można pisać tylko rozwiązania problemów, a nie jakieś nowinki lub recenzje programów. Dlatego też, żeby każdy mógł zaproponować coś od siebie, to można by zrobić dział zatytułowany może "Propozycje na blog Ubucentrum" czy jakoś tak.
|
|
| 18.05.2010 18:06:50 |
|