siemien
Przyjaciel
Liczba postów: 265
Reputacja: 8
|
Telewizor z Linuksem (dostęp do internetu)
Planuję kupić telewizor dla rodziców, od 37 do 40" chciałbym żeby miał możliwość dostępu do internetu (bez podłączania komputera  )
oraz żeby był dobrej marki Sony lub SHARP, mój budżet to max 3 tyś PLN
Wiem, że SHARP modele - AQUOS  ?! posiadają tą funkcję, tylko ogranicza się je do dwóch serwisów youtube i vimeo, a mnie chodzi o coś więcej ... żeby mógł obsługiwać skype no i oczywiście internet pełną gębą  (przeglądanie internetu przy pomocy przeglądarki internetowej, a nie tak jak wspominałem wcześniej tylko przy pomocy jego "forka" ....
Jakieś sugestie?
Za pomoc przy wyborze, od wdzięczę się "+"
Pozdrawiam!
|
|
| 28.07.2010 20:22:24 |
|
Martinex
Linux fanboy
Liczba postów: 455
Reputacja: 6
|
RE: Telewizor z Linuksem (dostęp do internetu)
Ja kiedyś przeglądałem www, czytałem maile, lukałem GG etc. z poziomu konsoli Xbox1. Ale to było na starym CRT, rozdziałka mocno była nie wygodna.
PlayStation 3 może zakup, ona chyba ma jakieś web browsera.Kiedyś można było nawet Ubuntu odpalić. I to oficjalnie.
|
|
| 29.07.2010 07:42:36 |
|
eMcE
Liczba postów: 1 020
Reputacja: 29
|
RE: Telewizor z Linuksem (dostęp do internetu)
Dokładnie.
Najpierw "flaszka" tv zmodowanym softem, potem restart tv i podłączasz w międzyczasie pena/hdd pod usb,
z uprzednio przygotowanym na nim systemem.
Wiadomo, że wodotryski typu compiz nie pójdą na tym, ale ogólnie sam system działa nawet sprawnie - z tego
co udało mi się zobaczyć na filmikach z tego moddingu.
Co do urządzeń, to na tamtym poście na GL, była lista współpracujących klawiatur i myszy.
Z tego, co pamiętam, były to produkty z Creative, Logitech i m$.
Za dokładniejszymi info musiałbyś poszperać na GL. Ja niestety nie mam już tam konta,
a linki nie zachowały mi się w przeglądarce.
مارتن ألبينو
Miłość i prawda rządzą :] a hipokrytom chooy w tylny exit :]
|
|
| 03.08.2010 11:41:32 |
|