Wątek zamknięty 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mandriva pulpit
Autor Wiadomość
Barthalion Offline
NIE MA MENU

Liczba postów: 1 029
Reputacja: 20
RE: Mandriva pulpit
NO BŁAGAM, już nawet nie mam ochoty ironizować. Polecam Linux from Scratch, szybszego chyba jeszcze nie ma.

Google nigdy nie powie Ci: nie mam czasu, było, użyj szukajki, Google, RTFM, STFU
12.02.2011 15:33:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Kwpolska Offline
NIE MA MENU

Liczba postów: 301
Reputacja: 16
(12.02.2011 14:33:03)mazi1313 napisał(a):  Windowsa nie nawidzę, i tylko proszę o prostą odpowiedź który system(linux) byłby najszybszy?
Linux From Scratch (LFS).

Debian(opodobne) i problemy z WiFi? Zajrzyj do wiki.
Jeśli ci pomogłem - polecam pacnąć w takiego pana trochę niżej: [Obrazek: postbit_reputation.gif]
12.02.2011 20:19:54
mariom Offline
zbanowany

Liczba postów: 1 021
Reputacja: 20
Użyj google(1) bądź sprecyzuj pytanie(2).
Polecana opcja - 1.

ZAMYKAM.

Temat rozwiązany? Dodaj [solved]!
Tekst z konsoli, kod jakiś? Użyj [code]!
blog
12.02.2011 22:54:12
pavbaranov Offline
Przyjaciel

Liczba postów: 896
Reputacja: 38
Gentoo+któryś z open/fluxboksów Smile
Serio? Chłopie, jeśli chcesz grać w zasobo- i pamięciożerne gry, tworzyć grafikę w 3D, używać dość sporej i raczej zasobożernej kobyły (Adobe Photoshop) poprzez wine, to dla osiągnięcia "szybkości" musisz pomyśleć o zmianie komputera, a przede wszystkim wyposażeniu go w znacznie większą ilość RAMu.
A "szybka" (czyt. mająca niewielkie wymagania sprzętowe) dystrybucja, to żadne Fedory, Mandrivy, Ubuntu czy cokolwiek tego typu. Z pełnym środowiskiem typu KDE/Gnome/XFCE to Slax. Przeznaczony jest do pracy w trybie livecd/liveusb, ale daje się zainstalować (trzeba nieco poczytać jak). W każdym bądź razie na moim starym notebooku (Celeron 2GHz/1GB RAM) z pendrive'a Slax uruchamiał się, uruchamiał poszczególne aplikacje zdecydowanie żwawiej niż Debian 4.0 (i ówczesne testing, sid, Sidux do mniej więcej końca roku 2009, kiedy to Debian odmówił współpracy z moim komputerem) ns otwartych sterownikach do Chrome9 (podła karta).
Slax ma jeszcze jedną zaletę. Przygotowana wersja (czyli bez dobierania sobie dodatkowych modułów), to bodaj zaledwie 200MB i jak wspomniałem - wypróbować można bez instalacji.
14.02.2011 22:28:40
Znajdź wszystkie posty użytkownika
Wątek zamknięty 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Linux360.pl - forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS