linfan
Użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0
|
RE: Wybieramy najlepsze programy - komentarze | 2011
Mam pytanie, co do odpowiedzi Compiz w WM. Czy czasem te osoby nie traktują managera okien jako sposób zarządzania efektami np. w gnome. Może nie, bo jak czytam, da się Compiza uruchomić uruchomić jako WM, jednak przypuszczam, że część osób może odebrać to pytanie jak na początku napisałem i traktować managera okien jako managera efektów.
Chyba, że oba podejścia są "poprawne" - chętnie się dowiem... bo nie wiem.
"Nie zabijaj ducha, myśli swobodnej.
Nie każdy musi czcić Twoją ideologię."
|
|
| 06.03.2011 16:48:55 |
|
Barthalion
NIE MA MENU

Liczba postów: 1 029
Reputacja: 20
|
@up: Compiz jak najbardziej jest samodzielnym menedżerem okien - compiz --replace zastępuje Metacity. Chociaż też mam wątpliwości, czy osoby głosujące na niego głosują na WM czy efekty w Gnome.
Savpether napisał(a):Bez sensu robić takie ankiety na forum ubuntu...
Nie wiem skąd te błędne przeświadczenie o tym, że jest to forum Ubuntu. Pomijając sam fakt, że już od dawna nie jest pod szyldem Ubucentrum, to innym odkrywcom Ameryki proponuję przyjrzeć się dostępnym działom na forum oraz logu forum.
Savpether napisał(a):To kompletnie dyskwalifikuje KDE, widać to na podstawie poprzedniej ankiety
Co pokazuje, że KDE nie jest takie dobre, skoro nie ma większości.  Z mariomem nie płaczemy, że przez popularność Gnome taka ankieta jest bezsensowna, bo przecież jest tu mało fanów CLI.
Google nigdy nie powie Ci: nie mam czasu, było, użyj szukajki, Google, RTFM, STFU
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.03.2011 17:14:33 przez Barthalion.)
|
|
| 06.03.2011 17:01:29 |
|
linfan
Użytkownik
Liczba postów: 25
Reputacja: 0
|
Każdy walczy o swoje
Ankieta dobra, bo ktoś nowy, nie będzie wiedział jaką aplikacje wybrać, może trafi na ten temat i pójdzie za większością. A żeby było trochę hejterstwa i fanbojostwa i co tam jeszcze towarzyszy mentalności narzucania swojego wszystkim innym, to: Kde jest dla dzieci, Gnome rulez.
"Nie zabijaj ducha, myśli swobodnej.
Nie każdy musi czcić Twoją ideologię."
|
|
| 07.03.2011 01:12:49 |
|
panjandrum
ɯnɹpuɐɾuɐd
Liczba postów: 1 230
Reputacja: 38
|
Jeżeli chodzi o menadżer logowania, to ani itittab, ani startx nim nie jest. W obu przypadkach pewnie chodzi o stary poczciwy login. Ja bym połączył te opcje właśnie pod nazwą login.
|
|
| 07.03.2011 12:59:41 |
|
panjandrum
ɯnɹpuɐɾuɐd
Liczba postów: 1 230
Reputacja: 38
|
Jak chcesz. Ale co ma sposób uruchamiania Xów do wyboru najlepszych programów, to ja nie wiem (inittab nawet nie jest programem).
To było zrobić kategorię "X Display Manager", a w przypadku nie korzystania (uruchamiania normalnie przez startx) osoba taka by nie głosowała w tej kategorii, bo teraz jest to trochę zakręcone.
Jak uruchamiam Xy, "z pliku" rc.local lub, np. bashrc to mam na te pliki głosować? Bo teraz wychodzi na to, że tak.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07.03.2011 18:30:14 przez panjandrum.)
|
|
| 07.03.2011 18:29:24 |
|