Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dziwny NetMeter
Autor Wiadomość
czarny wilk Offline
Użytkownik

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Dziwny NetMeter
Wiecie co ??? Same dziwy!!!! Szukałem kiedyś programu który liczy transfer danych w moim ubuntu9.10 ponieważ mam internet z limitem. Ale że jeszcze mało kumam z linuksów dałem sobie spokój (na forach proponowali jakieś gkrellm i vnstat). Włączyłem netMeter - ten z XP-ka i działa identycznie jak w windows. Może ktoś wie czy to tu liczy dane dobrze
07.03.2011 20:17:45
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
linfan Offline
Użytkownik

Liczba postów: 25
RE: Dziwny NetMeter
Z natywnych polecam ( o ile masz Gnome ) aplet, który możesz dodać do paska na górze. Instalacja ze standardowego repozytorium paczki netspeed. Ja wykorzystuję do kontroli wykorzystania łącza, ale klikając na szczegóły można odczytać ilość danych wysłanych i odebranych.

Ewentualnie zainteresuj się conky i zamieszczanymi w sieci configami - nie jestem pewien, ale chyba u kogoś widziałem w opcjach zliczanie danych.

"Nie zabijaj ducha, myśli swobodnej.
Nie każdy musi czcić Twoją ideologię."
08.03.2011 00:30:20
chinczyk Offline
Użytkownik

Liczba postów: 18
Reputacja: 1
a vnstat jest do tego idealny , jezeli wydaje Ci sie nieczytelny jest na niego tez nakladka graficzna mozesz sobie zainstalowac jakiego lighttpd i do tego te nakladke i masz piekne statystyki

[Obrazek: logo-2.png]
12.03.2011 18:06:22
vjarek Offline
Użytkownik

Liczba postów: 1
A czy jest możliwe liczenie tylko danych pobieranych z internetu bez danych z sieci lokalnej ?
25.08.2011 20:23:28
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Linux360.pl - forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS