Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rachu ciachu cenzura start...
Autor Wiadomość
kira Offline
Użytkownik

Liczba postów: 100
Reputacja: 5
Rachu ciachu cenzura start...
A ja się narażę na warna, a co? Więc takie małe pytanko - za co został zamknięty wątek: http://linux360.pl/forum/thread-5372.html ? Bo według mnie nie ma żadnych regulaminowych przeciwwskazań aby istniał dalej.

Rozumiem, że dla @marioma odwieczna wojna GNOME vs KDE to jakiś drażliwy temat jednak akurat w tym wątku nie dopatrzyłem się, aby dyskutanci używali wobec siebie nieregulaminowych zwrotów, które mogłyby kogoś obrazić. Co więcej dyskusja była prowadzona na wyjątkowo trafne argumenty, które często wyjaśniały nieścisłości związane z brakiem znajomości środowisk więc uważam że do wątku wniesiono trochę edukacyjnych motywów.

Podsumowując @Savpether rozpoczął wątek w którym przedstawił jeden z licznych obecnie artykułów blogowych na temat gasnących nadziei, że GNOME doczeka się rewolucji na miarę XXI w. W pierwszym poście zaznaczył także że swoje argumenty będzie opierał o zmiany w innych środowiskach, które stały się wyznacznikiem nowych trendów :

Cytat:Unity na dzień dzisiejszy posiada więcej opcji do konfiguracji, o KDE4 już nie wspomnę

Czy więc Linux360 nie stało się przypadkiem zaprzeczeniem swojej idei, czyli forum otwartego dla wszystkich użytkowników (w tym użytkowników KDE SC). @Savpether wypowiedział się w POGADUCHACH czyli wątku w którym pisze się o wszystkim nawet jakby chciał się pochwalić swoją kolekcją znaczków. Wątek zamknięto bo odbiegał od rozpoczętego tematu, przynajmniej według @marioma, choć jak wykazałem już w pierwszym poście @Savpether zaznaczył, że będzie się posługiwał zmianami w innych środowiskach dla porównania.

@Savpether podczas dyskusji otrzymał kilka ciętych ripost, które wykazały jego błędne myślenie o paru sprawach. Argumenty te wziął sobie głęboko do serce i przyznał się do błędu. Zapewne ta dyskusja nauczyła go parę rzeczy ale na pewno nie odpowiedziała na postawione w pierwszym wątku pytanie, bo @mariom uznał że taka wiedza nie jest przeznaczona dla wszystkich, a zwłaszcza dla "fanbojów KDE".

konqiklub.ubucentrum.net
[Obrazek: 1709.png]
03.04.2011 13:21:25
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
Kwpolska Offline
NIE MA MENU

Liczba postów: 301
Reputacja: 16
RE: Rachu ciachu cenzura start...
Barthalion napisał(a):Tak jak zaproponował EROSMRW, zamykam, bo rzeczywiście Savpethera boli już ręka.

Debian(opodobne) i problemy z WiFi? Zajrzyj do wiki.
Jeśli ci pomogłem - polecam pacnąć w takiego pana trochę niżej: [Obrazek: postbit_reputation.gif]
03.04.2011 13:26:08
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kira Offline
Użytkownik

(03.04.2011 13:26:08)Kwpolska napisał(a):  
Barthalion napisał(a):Tak jak zaproponował EROSMRW, zamykam, bo rzeczywiście Savpethera boli już ręka.

To ja proponuję zamknięcie tego wątku: http://linux360.pl/forum/thread-12.html . A co jak @mariom spełnia prośby wszystkich to i mój wniosek powinien przejść. W końcu ile można pokazywać te słitaśne pulpity. Tylko GNOME, GNOME i GNOME. Ile można oglądać takie pierdoły. Proponuję aby moderatorzy pilnowali tego, aby nie powstawały takie tematy, w których chodzi tylko o to, aby miłośnik GNOME mógł się popisać na forum, bo się akurat nudzi.

konqiklub.ubucentrum.net
03.04.2011 15:05:47
mariom Offline
zbanowany

Liczba postów: 1 021
Reputacja: 20
Faktycznie, rozmowa tam była na bardzo wysokim poziomie, nikt nikogo od twardogłowych i głupców nie wyzywał, była masa argumentów i tak dalej…

PS - kira, o ile nie zauważyłeś, ja nie lubię żadnego DE, a Twoja propozycja zamknięcia wątku ze zrzutkami ekranów odrzucona, to nie sejm by były parytety dla KDE.

Temat rozwiązany? Dodaj [solved]!
Tekst z konsoli, kod jakiś? Użyj [code]!
blog
03.04.2011 15:23:22
kira Offline
Użytkownik

(03.04.2011 15:23:22)mariom napisał(a):  Faktycznie, rozmowa tam była na bardzo wysokim poziomie, nikt nikogo od twardogłowych i głupców nie wyzywał, była masa argumentów i tak dalej…

PS - kira, o ile nie zauważyłeś, ja nie lubię żadnego DE, a Twoja propozycja zamknięcia wątku ze zrzutkami ekranów odrzucona, to nie sejm by były parytety dla KDE.

Nie wiem czy zauważyłeś ale pomiędzy tymi dwoma wyjątkami (o ile "twardogłowy" jako wyraz stosowany powszechnie na osoby, których nie można przekonać nawet najbardziej racjonalnymi argumentami - jest zły) była cała masa argumentów, chyba że czytałeś tylko wybrane posty. Ja sam chętnie kontynuowałbym tę dyskusję i uzupełnił dodatkowymi argumentami tudzież rozwiałbym gdzie-nigdzie wątpliwości. Niestety Wątek zastałem zamknięty. Dlaczego? Z powodu dwóch słów, które moderator uznał za obraźliwe (pierwsze zresztą jest używane powszechnie nawet w dyskusjach uniwersyteckich, drugie nie było skierowane do nikogo konkretnego). Gdzie się więc podziały takie narzędzia moderatorskie jak upomnienia i kosz? Czy może raczej z powodu kilku słów zamykać trzeba cały wątek?

Według mojego rozeznania argumentem aby zamknąć ten wątek stało się to, że zaczął schodzić na temat wojny KDE vs. GNOME, która zresztą jest tematem przewodnim wątku (marna jakość rozwoju GNOME3 w stosunku do KDE, Unity). Dla mnie jest jasne, że wątek został zamknięty z powodu pisania w nim o KDE i dlatego, że niektórym się to nie podobało. Tylko, że zapomniałeś że to są POGADUCHY. Więc każdy może tu zapodać jaki chce temat. Przynajmniej tak do tej pory bywało.

konqiklub.ubucentrum.net
03.04.2011 15:57:32
kAsia Offline
Mig-29 fan :)

Liczba postów: 634
No to żeby nie było, że niby jest cenzura wątek otwarty ponownie. Proszę o wyrozumiałość i zrozumienie mojego działania Wink
kira, pisz cenzury nie maBig Grin

[Obrazek: baner3.jpg]
03.04.2011 16:02:03
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
kira Offline
Użytkownik

(03.04.2011 16:02:03)kAsia napisał(a):  No to żeby nie było, że niby jest cenzura wątek otwarty ponownie. Proszę o wyrozumiałość i zrozumienie mojego działania Wink
kira, pisz cenzury nie maBig Grin

Dzięki Smile I proszę o uszanowanie argumentów innych osób piszących w tym i innych wątkach i nie kierowanie się emocjami. To jest forum dla wszystkich użytkowników Linuksa i każdy ma prawo wyrazić swoje zdanie o ile ma na jego poparcie jakieś argumenty. Przepraszam za zamieszanie.

konqiklub.ubucentrum.net
03.04.2011 16:05:53
kAsia Offline
Mig-29 fan :)

Liczba postów: 634
Czyli ten wątek zamykamSmile

[Obrazek: baner3.jpg]
03.04.2011 16:11:12
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
mariom Offline
zbanowany

Liczba postów: 1 021
Reputacja: 20
Ah tak panie Kira, tylko wątek pierwotnie był o gnome 3 a nie walce „niestabilne środowisko vs stabilne”.

Temat rozwiązany? Dodaj [solved]!
Tekst z konsoli, kod jakiś? Użyj [code]!
blog
03.04.2011 19:47:33
kira Offline
Użytkownik

(03.04.2011 19:47:33)mariom napisał(a):  Ah tak panie Kira, tylko wątek pierwotnie był o gnome 3 a nie walce „niestabilne środowisko vs stabilne”.

Ja nie twierdzę że każdy w tym wątku ma rację, a już tym bardziej Savpether ale ideą forum jest człowieka wyprowadzić z błędu, a nie zamykać mu wątek. Podsumowując nawet jak ktoś nie ma racji to zamykając mu wątek przyznajesz mu tę rację, bo ktoś kiedyś zajrzy tam i przeczyta o czymś co może nie być prawdą, a nie zostało poprawione.

Inna sprawa, że ten wątek to nagonka na Savpethera. Chłopak jest młody i porywczy więc w przypływie emocji parę razy się pomylił co zostało odebrane przez dyskutantów za świetną okazję do zmiany tematu i dyskredytacji przeciwnika. Natomiast na pytanie zadane w pierwszym wątku niewiele osób odważyło się odpowiedzieć.

konqiklub.ubucentrum.net
04.04.2011 02:43:36
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości

Kontakt | Linux360.pl - forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS