Ziemeck
Pan na M
Liczba postów: 241
Reputacja: 5
|
Nie dla psa kiełbasa!
Witam,
W internecie ruszyła akcja NieDlaPsaKiełbasa. Powstała ona, by ludzie podjęli wreszcie kroki, by pozbyć się polityków, którzy rujnują nasz kraj.
Cytat:Już czas wyjść z akcją poza internet!!! Możesz to zrobić bardzo łatwo. Chwyć w ręce nożyczki, wydrukuj wzór ulotki którą znajdziesz tutaj i przygotuj ulotki! Wrzuć je sąsiadom do skrzynek, podrzuć na uczelni, wsuń za wycieraczki aut na parkingu, rozdaj znajomym! Razem damy radę! Pochwal się gdzie zamieściłeś materiały robiąc zdjęcie – wszystkie opublikujemy!
Wkrótce nowe materiały: plakaty i wlepki! Masz talent? Chcesz nam pomóc w przygotowaniu materiałów? Pisz – kontakt@pozytywniwsieci.pl – opublikujemy tutaj Twoją pracę!
http://www.niedlapsakielbasa.pl/niedlapsa_ulotka.pdf
Wydrukowane, wrzucone do skrzynek, powieszone na klatce? A może powkładane za wycieraczki samochodów? Zrób zdjęcia i prześlij je do nas! Pokażmy jak nasza akcja ogarnia kraj!
Więcej info na:
http://www.facebook.com/pages/niedlapsak...94?sk=info
http://www.niedlapsakielbasa.pl/
The quieter you become, the more you are able to hear...
|
|
| 05.04.2011 17:59:05 |
|
FataMorgana2012
Użytkownik
Liczba postów: 2
Reputacja: 0
|
RE: Nie dla psa kiełbasa!
Ciekawe,ja osobiscie uwarzam ze krajem mocno decyduja mohery ludzi wierzacy mediom ponad wszystko,szybka zmiana polityków nie natsapi mozliwe ze nawet my tego nie dożyjemy bo świania zastąpi swinie.
|
|
| 05.04.2011 19:33:26 |
|
Ziemeck
Pan na M
|
Samo nic się nie zrobi. Trzeba podjąć konkretne działania. W kupie siła, im więcej ludzi usłyszy o akcji, tym większe prawdopodobieństwo że lud zrozumie, że nadchodzi czas konkretnych zmian.
|
|
| 05.04.2011 19:43:30 |
|
bLiNd
Użytkownik
Liczba postów: 30
Reputacja: 4
|
Takie akcje nie mają żadnych szans powodzenia. Póki nie jest tak źle, by ludzie masowo wychodzili na ulicę, czy zgodnie mówili, że musi nastąpić zmiana oraz nie ma żadnego lidera, który mógłby przejąć władzę, nic się nie zmieni. Takie akcje zwyczajnie nie przekonają wystarczającej liczby osób. Ludzie muszą sami, na własnej skórze przekonać się do zmiany zdania. Zauważ, że taki PiS ma praktycznie monolityczny 20% elektorat. Podejrzewam, że około 30% nie chcę, by PiS powrócił do władzy i dlatego głosuje na tego, kto według mediów ma największe szansę na pokonanie PiSu (aktualnie PO). Reszta się rozdziela pomiędzy cztery główne partie. Jeżeli PO na tyle dołoży Polakom, że nie będą chcieli na nią głosować, to najwięcej tortu zgadnie SLD, które będzie konkurować z PiSem, a reszta zagłosuje na SLD, PJN lub PiS.
Inna kwestia. Piszesz:
Cytat:Powstała ona, by ludzie podjęli wreszcie kroki, by pozbyć się polityków, którzy rujnują nasz kraj.
Jaką dasz mi gwarancję, że politycy spoza obecnego sejmu nie będą rujnować na równi lub jeszcze bardziej? Dlaczego mam się osobiście zaangażować w kampanię wyborczą na rzecz kogoś, kto nie daje mi żadnej gwarancji, niczego nie obiecuje i w ogóle nie wiadomo kto to będzie? Już prędzej przycisnąłbym posłów do tego, by znieśli finansowanie partii znajdujących się w sejmie z budżetu, co dałoby jakieś szanse partiom spoza sejmu na rywalizację w wyborach.
Ogólnie to wygląda jak kolejna akcja działaczy UPR. Bez urazy oczywiście.
|
|
| 05.04.2011 21:59:21 |
|
Aristarh
Przyjaciel
Liczba postów: 528
Reputacja: 8
|
Moim zdaniem jedyną partią z pomysłami zostało tylko SLD, reszta się nie umywa. Powiem też, że nie wiem jak..., ale tą wszech otaczającą anomalię trzeba jakoś zmienić, to co się dzieje na PKP, z cenami w sklepach, z drogami, moja babcia z Rosji pierwszy raz tutaj przyjechała i jechaliśmy koleją z Warszawy do Gdańska - TLK, stwierdziła, że tak zatłoczonym pociągiem przez całe życie, ani razu nie jechała. Do tego ceny w sklepach, chleb pod koniec roku może kosztować 20 zł za bochenek, a platforma obywatelska nie kwapi się do wykupowania ziarna od prywaciarzy i sprzedawania go z mniejszymi nadwyżkami piekarzą, a cukier proszę państwa powinien być jeszcze ze starych zapasów, więc jakim cudem jest droższy? Te podwyżki są sztuczne, a rząd nic nie potrafi z tym zrobić, wstyd po prostu co się tutaj dzieje i przed samym sobą i przed obcokrajowcami.
![[Obrazek: ON-MA-EVINCE-NIE-MA-MENU.jpg]](http://wstaw.org/m/2011/03/09/ON-MA-EVINCE-NIE-MA-MENU.jpg)
--------------------------------------------------------------
Inny OS: Archlinux+KDE 4.7, Debian Stable + KDE 4.4.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06.04.2011 07:56:21 przez Aristarh.)
|
|
| 06.04.2011 07:55:21 |
|
hektor190
Użytkownik
Liczba postów: 86
|
nie dla hasłeł: "Idź na wybory!"
Wiem przewrotnie. Ale ostatnio czytałem dobry artykuł o tym że zachęca się ludzi którzy kompletnie nie chcą i nie znają się na polityce aby szli na wybory. Ci ludzie kierując się ostatnimi miesiącami przed wyborami głosują tak jak reklama i wizerunek partii pokazuje (Zobaczcie przemianę tuż przed wyborami pana Kaczyńskiego - tłumaczona potem lekami uspokajającymi po śmierci brata)
Moim zdaniem jest to szczera prawda. Tak wiec jeśli nie interesujesz się polityką codziennie przez cztery lata to po prostu nie idź na wybory. A jeśli chcesz iść spróbuj przeanalizować cztery lata zmian, cztery lata budowania wizerunku naszego kraju. Nie oceniaj powierzchownie tylko dogłębny wpływ każdej z decyzji. To wymaga troszkę czasu i poświęcenia ale dostrzega się w tedy jak to jest wszystko powiązane. I nie liczy się ostatnie miesiące kiedy wszyscy grają pod publikę.
Proszę o konstruktywne komentarze... (mam nadzieje nie zdradziłem mojej opcji politycznej na którą się obraziłem ostatnio)
|
|
| 06.04.2011 09:30:29 |
|
Ziemeck
Pan na M
|
Czemu 4 lata? Przez 4 lata możesz jedynie powiedzieć o jednej partii rządzącej, a nie o reszcie. Trzeba spojrzeć na poprzednie ata rządów np AWS, SLD czy PIS, oraz spojrzeć na to, gdzie byli politycy w poprzednich partiach, gdzie znajdują się teraz i co robią.
|
|
| 06.04.2011 13:45:30 |
|
hektor190
Użytkownik
Liczba postów: 86
|
Cytat:Czemu 4 lata? Przez 4 lata możesz jedynie powiedzieć o jednej partii rządzącej, a nie o reszcie. Trzeba spojrzeć na poprzednie ata rządów np AWS, SLD czy PIS, oraz spojrzeć na to, gdzie byli politycy w poprzednich partiach, gdzie znajdują się teraz i co robią.
Jestem zbyt młody (i piękny  ) by móc rzetelnie ocenić co się wtedy działo. Natomiast mogę śmiało dyskutować na temat tego co świadomie widziałem. Dlatego też pozdrawiam wszystkich którzy chcieliby aby można było głosować od 16 roku życia. Wtedy dopiero byłyby manipulacje : )
|
|
| 07.04.2011 12:21:28 |
|