Moses
Trol dyplomowany
Liczba postów: 29
Reputacja: 0
|
Konwertowanie mkv do mpeg + dodanie napisow
Otóż chce sobie na mój telefonik przerzucić paręnaście odcinków anime i oglądać je w chwilach wolnych, niestety, mój telefonik nie obsłuży formatu matroska, tak więc potrzebuję to przekonwertować + wtopić napisy, po pierwsze potrzebują, aby podczas konwersji pobierało ścieżkę dźwiękową nr2 ( każdy z plików zawiera po 2) aby obraz był konwertowany na h.263 bądź h.264, dźwięk na lame, no i żeby dodawało napisy, nie interesuje mnie czy będzie to mencoderem czy ffmpeg.
Proszę o zapodanie mi jakiegoś gotowego polecenia( o ile ktoś po takim opisie potrafi już coś takiego zrobić) lub zapodania linków do gotowych solucji z których mogę rozkminić co i jak.
Mój telefonik to galaxy mini, może ktoś zna jakieś polecenie konwertujące filmiki prosto pod niego, lub jakąś nakładkę na mencoder'a/ffmpeg mającą w sobie gotowy szablon konwersji pasujący pod ten telefonik.
Pozdrawiam.
|
|
| 08.10.2011 17:56:51 |
|
Moses
Trol dyplomowany
Liczba postów: 29
Reputacja: 0
|
RE: Konwertowanie mkv do mpeg + dodanie napisow
Próbowałem, mam nieodparte wrażenie, że coś z nim nie tak, zawsze jakieś problemy, w tym wypadku konwertuje 5 sec i koniec, chyba, że ja czegoś nie wiem, coś źle klikam ;]
Osobiście wolałbym konsolowo.
Pozdrawiam.
|
|
| 08.10.2011 19:25:04 |
|