Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nepomuk - o co kaman?
Autor Wiadomość
QkiZ Offline
www.qkiz.pl

Liczba postów: 279
Reputacja: 2
Nepomuk - o co kaman?
Włączyłem indeksowanie Nepomuka i Stringi. Myśle sobie dobry pomysł z tym. Ale jak zacząłem coś wyszukiwać to mnie krew zalała. Chce wyszukać w systemie dokumentu, którego znam nazwę pliku. W Dolphinie podaje jej część i enter. A zamiast tego pliku wyskakują mi różne inne pliki, które nie mają żadnego związku z szukanym plikiem. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje?

[Obrazek: userbar.png]
Podaruj 1% osobie chorej na stwardnienie rozsiane --> http://www.sm.qkiz.pl
21.12.2011 08:21:37
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pavbaranov Offline
Przyjaciel

Liczba postów: 896
Reputacja: 38
RE: Nepomuk - o co kaman?
Jak znasz nazwę pliku, to Ci w zasadzie Nepomuk nie jest potrzebny. Nepomuk i Strigi indeksują także po zawartości, zatem wywala Ci wszystkie pliki, które są zindeksowane wg wzorca "X".
21.12.2011 10:11:43
Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
QkiZ Offline
www.qkiz.pl

No właśnie nie koniecznie. Nepomuk obsługuje wyszukiwanie po nazwie. Szukana fraza na bank nie występuje w znalezionych plikach. Do tego w Dolphinie zaznaczyłem, aby szukał w nazwie pliku, a nie w zawartości.

22.12.2011 14:06:42
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika Odpowiedz cytując ten post
pavbaranov Offline
Przyjaciel

Cóż, nie będę mówił: u mnie działa Smile
Powiedz coś więcej:
- wersja (KDE i sprawdź czy wszystkie programy są w tej samej)
- przedstaw ustawienia Nepomuk i Strigi.
Na szybko, to przychodzi mi wyłącznie opcja zresetowania (na twardo - jest nieco opisów w sieci) Nepomuka, szczególnie jeśli masz jakąś upgrade'owaną wersję KDE, a nie instalowaną od początku na "dziewiczym" komputerze.
22.12.2011 15:09:19
QkiZ Offline
www.qkiz.pl

Wersja 4.7.3, z oficjalnych repo Ubuntu. Wszystkie z tego samego źródła. Ustawienia domyślne, z resztą tam nie ma za bardzo co ustawiać. Włączony Nepomuk i Stringi. Szybciej po nazwie można znaleźć wyszukując w tradycyjnym programie kfind.

25.12.2011 22:20:08
pavbaranov Offline
Przyjaciel

Nie mam pojęcia. Zaktualizuj do 4.7.4 Smile Na dodatek Kontact zdecydowanie lepiej chodzi.

EDIT:
W sieci (nawet bodaj w oficjalnej bazie informacji dotyczących KDE) jest opisane w jaki sposób całkowicie zresetować Nepomuka i Strigi (tzn. włącznie z usunięciem jego plików bazodanowych). Kiedyś jak miałem z nimi jakiś problem zrobiłem to i obecnie działa. Może Tobie też pomoże?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.12.2011 23:04:02 przez pavbaranov.)
25.12.2011 22:59:38
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Kontakt | Linux360.pl - forum | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS